Oddělení léčebné výživy a stravování

Vedoucí oddělení: Mašlejová Jitka
Tel.: +420 517 315 170
E-mail:

Nemocnice zajišťuje celodenní stravu pro přibližně 400 pacientů, obědy pro 500 zaměstnanců a 200 cizích strávníků v ročním objemu: 

  • pacienti 140 tis.
  • zaměstnanci 124 tis.
  • externí strávníci 49 tis.

Pro pacienty je strava připravována moderní technologií vaření v sortimentu 46-ti diet. Veškerá strava je kompletně připravována a porcována přímo v nemocniční kuchyni pod odborným dohledem nutričních terapeutek a následně vlastními pracovníky distribuována pacientům na jednotlivá oddělení.
Pro zaměstnance a externí strávníky je připravováno denně 6 druhů obědů, včetně diety s omezením tuků – žlučníkové, diety diabetickébezlepkové. Strava je vydávána v zamětnanecké jídelně  nebo je pro externí strávníky zajištěn rozvoz obědů Pečovatelskou službou. Pro zaměstnance je zajištěna na odpoledních a nočních směnách možnost odběru večeří.
Oddělení léčebné výživy a stravování je držitelem Certifikátu kvality HACCP a SHVP, současně jsou v jídelních lístcích uváděny alergeny dle směrnice 1169/2011 EU.

Oddělení léčebné výživy a stravování

Oddělení léčebné výživy a stravování

Oddělení léčebné výživy a stravování