Upravit stránku

Svačinový bar

Pro potřeby těhotných žen a rodiček uvedla v pondělí vyškovská nemocnice do provozu svačinový bar. Slouží ke zpestření stravy pacientek během jejich pobytu na gynekologicko-porodnickém oddělení.

 

V chladících boxech si najdou například různé mléčné výrobky. „Potraviny do svačinového baru vybírají dietní sestry s ohledem na specifika těhotenství a šestinedělí se zvláštním důrazem na kvalitu kojení. Otevřen je k volnému výběru dle přání rodiček v dopoledních, a také v odpoledních až večerních hodinách,“ doplnil ředitel Nemocnice Vyškov Zdeněk Horák.

 

Zmínil, že při budování novinky došlo k řadě inovací. „Ty budou v případě osvědčení dále využity při rekonstrukci a rozšíření porodních sálů a šestinedělí, která bude zahájena ve druhém pololetí letošního roku,“ připomněl Horák.

 

Neobvyklý bar ocenila také soukromá porodní asistentka Petra Urbánková. Ta maminkám pomáhá s přípravou, doprovodem a vedením porodu také ve Vyškově. „Přínosem bude různý výběr jídla a pestrá strava pro ženy po porodu, kdy potřebuji zvýšit příjem živin vzhledem k tvorbě laktace,“ dodala Urbánková.

 

Zdravotníci na gynekologicko-porodnickém oddělení poskytují pacientkám ve Vyškově komplexní péči. Tvoří ho čtyři samostatné části: gynekologie, šestinedělí, porodní trakt a minimálně invazivní jednodenní gynekologická chirurgie. Oddělení má k dispozici čtyři vlastní operační sály. O ženy pečuje tým lékařů a sester pod vedením primáře Josefa Eima.
Nahoru

Tento web využívá cookies

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Zobrazit podrobnosti

Nastavení cookies

Vaše soukromí je důležité. Můžete si vybrat z nastavení cookies níže. Zobrazit podrobnosti